Έξυπνη γωνιά ανακύκλωσης Δήμου Παλλήνης

H ΕΠΤΑ ανέπτυξε την πρώτη στην Ελλάδα, «έξυπνη» Γωνιά Ανακύκλωσης, με πλήρες σύστημα έξι ρευμάτων και ψηφιακό σαρωτή, που “σαρώνει” τα ανακυκλώσιμα υλικά και επιβραβεύει με προσφορές και εκπτώσεις σε πάνω από 50 καταστήματα του Δήμου Παλλήνης.

Ta υλικά που μπορούν να συλλεχθούν χωριστά είναι τα εξής:

  1. Χαρτί
  2. Γυαλί
  3. Πλαστικό
  4. Μέταλλο
  5. Τηγανέλαιο και,
  6. Ηλεκτρικές – ηλεκτρονικές συσκευές

Η Έξυπνη Γωνιά επιβράβευσης της ανακύκλωσης του Δήμου Παλλήνης αποτελεί ένα καινοτόμο σύστημα για τη συλλογή και ανακύκλωση υλικών με αυτόματη καταγραφή ποσοτήτων και αντιστοιχία σε πόντους επιβράβευσης, κάνοντας χρήση ειδικών QR Code.

Στο  πλαίσιο  αναβάθμισης  της  συγκεκριμένης  Γωνιάς  Ανακύκλωσης,  έγινε  εφαρμογή έξυπνων συστημάτων που βελτιώνουν τη λειτουργικότητά της, ενισχύουν την αυτονομία της  λειτουργίας  της. Πιο  συγκεκριμένα,  εγκαταστάθηκαν   συστήματα   IoT   με   σκοπό   την   ταυτοποίηση   των   χρηστών,   την καταμέτρηση  των  ανακυκλώσιμων,  την  μετατροπή  της  ανακύκλωσης   σε  πόντους επιβράβευσης, αλλά και την παρακολούθηση της πληρότητας των κάδων για την βέλτιστη διαχείριση της γωνιάς από τον Δήμο.

Για την επιβράβευση των πολιτών στην «Έξυπνη Γωνιά», οι χρήστες θα πρέπει να έχουν λογαριασμό στην ψηφιακή πλατφόρμα Followgreen που έχει αναπτύξει η εταιρεία.

Δείτε ένα ολιγόλεπτο βίντεο με οδηγίες χρήσης της «Έξυπνης Γωνιάς»: youtu.be/dJE3Lw5uoEM

Δείτε το δελτίο τύπου του Δήμου Παλλήνης: pallini.gr/posts/3028

Share:
facebook
twitter